Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@06:55:29 GMT

بنزین در مسیر واردات

تاریخ انتشار: ۱۹ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۲۰۷۰۹

 با تک نرخی نشدن قیمت بنزین در دولت یازدهم روند افزایش مصرف بنزین سیرصعودی گرفت به گونه‌ای که بسیاری از کارشناسان از واردت بنزین به کشور در آینده نزدیک خبر دادند.

اخبار اقتصادی- به گفته مسئولان با آغاز طرح  سهمیه بندی بنزین  در آبان ماه و افزایش قیمت سوخت  میزان مصرف روزانه با کاهش ۲۰ میلیون لیتری مواجه شد امری که در متوقف کردن رشد مصرف موفق بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر بسیاری از کارشناسان به دلیل مصرفی بودن بنزین، معتقدند این کاهش مصرف  مقطعی خواهد بود و در ماه‌های آینده می‌توان دوباره رشد مصرف بنزین را پیش بینی کرد.

در همین خصوص بیژن زنگنه وزیر نفت در گفتگو ویژه خبری دو با اشاره به اینکه آخرین رقم میانگین مصرف روزانه بنزین کشور ۷۵ تا ۷۶ میلیون لیتر است، افزود: پول حاصل از صادرات بنزین به حساب هدفمندی واریز می‌شود و مبلغی به وزارت نفت تعلق نمی‌گیرد، مگر همان ۱۴.۵ درصدی که اگر از آن به ما بدهند.

وی با بیان اینکه در صادرات بنزین مشکلی نداریم و به‌خوبی هم صادر می‌شود، گفت: البته اصل بر این بوده که نخست ذخایر داخلی را پر کنیم تا کشور دچار کمبود نشود، این اقدام برای گازوئیل، بنزین و ال‌پی‌جی هم انجام می‌شود.

وزیر نفت درباره اینکه آیا سهمیه‌بندی بنزین به وضع صادرات آن کمک کرد، اظهار کرد: بله. مصرف بنزین کل کشور حدود ۲۰ میلیون لیتر کاهش یافت، البته نمی‌توان گفت که تا ابد این روند کاهش باقی می‌ماند، زیرا پس از مدتی دوباره مردم به قیمت عادت می‌کنند و مصرف افزایش می‌یابد؛ افت اولیه مصرف بنزین مانند یک شوک ابتدایی است و امکان دارد دوباره افزایش یابد.

زنگنه ادامه داد: به هر حال این سهمیه‌بندی سبب کاهش مصرف و در عین حال به تعویق افتادن تراز منفی برای چند سال شد، زیرا اگر قیمت بنزین تغییر داده نمی‌شد بی‌شک در سال ۱۴۰۰ باید بنزین وارد می‌کردیم، اما اکنون ایران بزرگ‌ترین صادرکننده بنزین میان کشور‌های عضو اوپک است.

قیمت بنزین در میزان مصرف اثر بخش نیست

علی گلمرادی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به میزان مصرف بنزین در کشور اظهار کرد: قیمت بنزین در میزان مصرف اثر بخش نیست و برای کنترل مصرف بنزین باید راهکار‌های اصولی و کارشناسی را دنبال کنیم، صنعت خودرو نیازمند اصلاح است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:مصرف ۱۰ تا ۱۵ لیتر بنزین به ازای هر صدکیلومتر آمار مناسبی برای خودرو‌های ایرانی نیست و بازدهی در این بخش باید در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: بحث مسیر‌های ارتباطی و مشکلاتی که منجر به ترافیک در حمل و نقل می‌شود نیز مزید بر افزایش مصرف سوخت در کشور می‌شود.

گلمرادی تصریح کرد: امروزه در دنیا به دلیل کاهش هزینه‌های حمل و نقل و افزایش سلامت محیط زیست به سمت سوخت‌های پاک حرکت به سمت انرژی‌های پاک مانند خودرو‌های برقی و استفاده از سی ان جی رایج شده است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: امروز با توجه به شرایط خاص و تحریم‌های ظالمانه از سوی آمریکا باید در راستای شعار استقلال جمهوری اسلامی حرکت کنیم و با خودکفایی از اثرات منفی این تحریم یکجانبه کاهش دهیم.

بهینه سازی مصرف سوخت خودرو انجام نشده است

حسن مرادی کارشناس حوزه انرژی با اشاره مصرف سوخت در کشور اظهار کرد: ایران کشوری در حال توسعه است و با افزایش تولید خودرو و عرضه آن در بازار به صورت میانگین میزان مصرف بنزین افزایش خواهد یافت، اما تلاشی از سوی خودروسازان برای بهیه سازی مصرف سوخت انجام نشده است.

 

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد:کاهش مصرف اتومبیل و افزایش خودرو‌های تک سرنشین میزان مصرف را افزایش داده و در صورت عدم مدیریت آن با کمبود بنزین مواجه خواهیم شد و حتی شاید مجبور به واردات بنزین به کشور شویم.

وی افزود: افزایش قیمت بنزین باعث بر کاهش مصرف سوخت تاثیرگذار بوده و بنابه آمار‌های موجود روزانه ۲۰ میلیون لیتر مصرف بنزین کاهش یافته است.

به گفته وی؛ بنزین ارزان قیمت باعث هدررفت انرژی می‌شود و انگیزه برای صرفه جویی را کاهش می‌دهد.

مرادی بیان کرد: قیمت انرژی باید به صورت پلکانی واقعی شود و این شیوه مورد تایید افکار عمومی است، واقعی سازی قیمت انرژی می‌تواند مانع قاچاق سوخت در کشور شود.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: سوخت ال پی جی در صورت ایجاد ایستگاه‌های رسمی سوخت رسانی با رعایت نکات ایمنی جایگزین مناسبی برای بنزین است و می‌تواند بخشی از مازاد مصرف در بخش خانگی را به خود اختصاص دهد.

به گفته وی؛ اهدافی که در دولت گذشته برای تهییج صنایع برای بهینه سازی مصرف سوخت خودرو تبیین شده بود، اجرایی نشد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مصرف بنزین سهمیه بندی بنزین بنزین واردات مدیریت مصرف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۲۰۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فواید و مضرات روغن حیوانی

تحقیقات اولیه روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن حیوانی با کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچ‌دی‌ال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد.

به گزارش مشرق، روغن حیوانی یا گی (Ghee) در واقع شکلی از کره است که برای پخت‌وپز، طعم‌ دادن به غذا و همچنین به‌عنوان منبع چربی استفاده می‌شود.

این روغن قرن‌ها است که وجود دارد و در کشورهای مختلف از جمله ایران استفاده می‌شود. در طب سنتی هند هم به نام آیورودا ریشه دارد. در این سیستم پزشکی سنتی، روغن حیوانی ماده‌ای ارزشمند برای تقویت و ایجاد تعادل میان اجزای مختلف بدن به شمار می‌رود. با این حال برای اثبات فواید این ماده غذایی برای قلب، روده یا کنترل وزن، چنانچه امروز ادعا می‌شود، تحقیقات بالینی محدودی انجام شده است.

روغن حیوانی چیست؟

روغن حیوانی یا گی، نوعی کره تصفیه‌شده است که برای تهیه آن، کره را مدت زمان طولانی‌ حرارت می‌دهند تا مواد جامد شیر (پروتئین‌ و لاکتوز) از آن جدا و ته‌نشین شود و عطروطعمی شبیه آجیل بوداده پیدا کند.

گرما پروتئین‌های شیر مانند کازئین و نیز لاکتوز آن را تجزیه می‌کند و بر این اساس روغن مشخصه تغذیه‌ای منحصربه‌فرد به دست می‌آورد: کسانی که با تحمل لاکتوز مشکل دارند و نمی‌توانند کره بخورند، می‌توانند روغن حیوانی را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن در هند نیز یک عنصر کلیدی در آشپزی به شمار می‌رود. هندی‌ها روغن حیوانی را خالص و ناب می‌دانند و هرچیزی که با این روغن پخته شود هم خالص و ناب محسوب می‌شود.

در طب آیورودا، بر فواید درمانی روغن حیوانی یا گی، چه به صورت مجزا و چه همراه با سایر ترکیب‌های دارویی تاکید و حتی گفته می‌شود که مصرف روزانه و همیشگی این روغن ضرری ندارد.

ارزش غذایی روغن حیوان یا گی

مشخصات تغذیه‌ای این روغن شبیه کره است و هر یک قاشق چای‌خوری از آن ۱۲۳ کالری، ۱۴ گرم چربی، ۱۱۸ میکروگرم ویتامین آ و ۰.۴ میلی‌گرم ویتامین ئی دارد. روغن حیوانی تقریبا تماما چربی است (۹۵ درصد) و رطوبت آن به کمتر از ۰.۵ درصد می‌رسد.

این روغن منبع مهم اسید لینولئیک مزدوج یا سی‌ال‌ای (conjugated linoleic acid)، نوعی اسید چرب غیراشباع امگا ۶، است. سی‌ال‌ای به طور طبیعی در محصولات لبنی یافت می‌شود و برای سلامتی مزیت‌هایی دارد، از جمله در زمینه‌هایی مانند چاقی، سرطان، فشار خون (کاهنده فشار خون)، دیابت (تعدیل‌کننده قند خون) و تقویت‌کننده سیستم ایمنی.

در روغن حیوانی یا گی ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین آ وهمچنین بسته به نشان تجاری این روغن، ویتامین‌های دی، ئی و کا وجود دارند. مصرف ویتامین‌های محلول در چربی همراه با منبع چربی مانند روغن حیوانی در جذب مواد مغذی موثر است.

تاثیر روغن گی بر سلامتی؛ مزایا و مضرات

تحقیقات اولیه روی موش‌ها نشان می‌دهد که روغن حیوانی یا گی با کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچ‌دی‌ال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبی‌عروقی را کاهش می‌دهد. با این حال به منظور اثبات فواید این روغن‌ برای سلامتی انسان‌ها به تحقیقات بیشتری نیاز است.

یک مطالعه در پاکستان‌ نشان داد که این نوع روغن برخلاف تصور عمومی، بیماری عروق کرونر را در مصرف‌کنندگان کاهش داد نه افزایش. با این حال توصیه انجمن قلب آمریکا این است که پنج تا شش درصد کالری‌ مصرفی روزانه از چربی‌های اشباع‌شده باشد. زیرا ارتباط میان مصرف چربی اشباع‌شده با کلسترول بد (ال‌دی‌ال) و افزایش خطر بیماری قلبی پیش‌تر اثبات شده است.

از آنجا که روغن حیوانی یا گی، کره تصفیه‌ شده و فاقد کازئین یا لاکتوز است، افرادی که به بیماری عدم تحمل لاکتوز دچارند، می‌توانند این روغن را بدون مشکل مصرف کنند.

این روغن حاوی نوعی تری گلیسیرید با زنجیره متوسط ام‌سی‌تی (MCT) است؛ نوعی چربی که با سرعت بیشتری در بدن تجزیه و جذب می‌شود. طبق برخی پژوهش‌ها، ام‌تی‌سی‌ها مصرف انرژی را افزایش می‌دهند و بر احساس سیری تاثیر می‌گذارند و می‌تواند در کاهش وزن موثر باشد.

به رغم فواید فراوان روغن حیوانی یا گی، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی به دلیل اینکه روغن یک چربی‌اشباع‌شده‌ محسوب می‌شود، باید در مصرف آن احتیاط کنند اما می‌توان از این روغن حیوانی به عنوان یکی از عناصر رژیم غذایی سالم بهره‌مند شد.

منبع:سلامت نیوز

دیگر خبرها

  • ناترازی بنزین با سوخت متانول برطرف می‌شود
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • فواید و مضرات روغن حیوانی
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین