Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@05:30:59 GMT

جهش تولید صنعت خودرو با افزایش کیفیت محصولات

تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۵۶۲۲۵

جهش تولید صنعت خودرو با افزایش کیفیت محصولات

به گفته یک کارشناس، بازگشت به تیراژهای تولید خودرو در شرایطی که فاصله چندانی با توقف تولید وجود نداشت، نشان از تحقق رونق تولید با وجود تحریم ها در سال گذشته داشته است. در سال جاری نیز باتوجه به شرایط ناشی از تحریم و هزینه های آن، جهش تولید بیشتر از آنکه به منظور افزایش تعدادی باشد، با افزایش ارزش افزوده محصولات جدید و بالا بردن کیفیت محقق خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرحسن کاکایی در گفت و گو با ایسنا، درباره میزان تحقق رونق تولید در سال گذشته و راهکارهای لازم برای تحقق شعار سال جاری و فراهم آوردن جهش تولید، اظهار کرد: در ماه های پایانی سال گذشته توانستیم میزان تولید را دوباره به سال ۱۳۹۷ برگردانیم. شاید به نظر برسد که با برگشت به آمارهای سال ۹۷، رونق تولیدی شکل نگرفته است اما باید توجه داشت که در سال گذشته نسبت به سال ۹۷ و سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶، موضوع تحریم ها که بسیار موضوع جدی بود، شدیدتر بوده است. در میزان تولید در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ به شدت افت کرد و در ادامه در سال ۹۸، به شرایطی نزدیک شدیم که کاملا تولید متوقف شود.

عضو هیات علمی گروه مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران افزود: اما با اقدامات بزرگی که در کشور انجام شد که از جمله آن ها نهضت ساخت داخل و اقدامات ویژه ای که قطعه سازان بر روی تعمیق داخلی سازی با هدایت و مدیریت خودروسازان انجام دادند، بوده است؛ بنابراین توانستند مجدد تیراژ تولید را حداقل به سال ۹۷ بازگردانند. هرچند که همچنان رضایت بخش نیست اما در شرایطی که فاصله چندانی با توقف تولید نبود و تحریم ها پیچیده تر و شدیدتر شده بود، کار بسیار بزرگی بود.

وی با اشاره به شرایط سال جاری و تاثیر تحریم ها بر روی درآمدهای ارزی و ارتباط آن با قیمت نفت معتقد است که حفظ وضعیت موجود به نوعی جهش تولید خواهد بود.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، خودروسازان برنامه ای برای افزایش تعدادی و مهمتر از آن تولید ارزش افزوده خواهند داشت. به نظر بنده منظور  از جهش تولید، افزایش تعدادی به تنهایی نبوده و مهمتر از این افزایش تعدادی، تولید ارزش افزوده و موثر است؛ لذا اگر همین میزان تیراژها حفظ شود اما با کیفیت بالاتر یا محصول جدیدی با ارزش افزوده بیشتر، منطقا جهش تولید است.

به گفته او خودروسازان علیرغم اینکه در تحریم ها و فشارهای سنگینی هستند، عرضه چند خوردوی جدید را در برنامه دارند. با عرضه این خودروها به بازار، حداقل جهشی که می توان انتظار داشت و امکان تحقق هم خواهد داشت، بالا بردن کیفیت خواهد بود که بسیار کار بزرگی خواهد بود.

کاکایی در رابطه با الزامات تحقق این جهش تولید نیز اظهار کرد: اولین الزام، اصلاح مبانی قیمت گذاری خودرو در خودرسازی است. طی دو سال اخیر علیرغم تمامی تلاش های خودروسازان، باتوجه به قیت گذاری های غلطی که وجود داشت، دو خودروساز بزرگ ما در مجموع بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان زیان کردند؛ چنانچه در سال ۹۹ نیز این وضعیت ادامه داشته باشد، این رقم دو برابر خواهد شد. به این هم فکر نمی شود که خودروسازان چگونه می خواهند این زیان را تاب بیاورند؛ لذا شرط لازم این حرکت، منطقی سازی  قیمت هاست.

وی افزود: باید قیمت ها آزاد شود یا باید قیمت مواداولیه را به شدت کنترل کنند. البته که به نظر بنده راه دوم چندان موفق نخواهد بود؛ چراکه باعث رانت خواری در بخش صنعتی ما خواهد شد. اما اگر قیمت ها به روز شوند، سیستم ها شفاف شده و بحث رانت خواری و این دست مباحث از بین خواهد رفت. ضمن اینکه مبنایی برای جهش تولید هم می تواند باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سال جهش تولید جهش تولید در سال 99 خودروسازي صنعت خودرو افزایش تعدادی ارزش افزوده جهش تولید سال گذشته تحریم ها سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۵۶۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول

قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا در بازار اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازار خودرو امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ روند کاهش قیمت در انواع محصولات داخلی و مونتاژی در پیش گرفته است.

دنا پلاس توربو ۶ سرعته با ۱۹ میلیون تومان افت قیمت در بازار آزاد خرید و فروش می‌شود.

پژو پارس tu5 که در صدر پرفروش‌ترین خودروهاست با ۲۸ میلیون تومان کاهش قیمت، در کانال ۸۴۰ میلیون تومانی معامله می‌شود.

ساینا s دوگانه‌سوز نیز از دیگر محصولات سایپا به شمار می‌رود که با سه میلیون تومان افت قیمت، ۴۵۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

بر این اساس در گروه محصولات ایران‌خودرو وانت آریسان با قیمت ۴۳۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، سورن پلاس (فول) با قیمت ۷۳۰ میلیون تومان، سورن پلاس موتور XU۷P با قیمت ۶۳۷ میلیون تومان، سورن پلاس دوگانه‌سوز ۷۹۷ میلیون تومان، دنا پلاس (تیپ ۱) با قیمت ۸۱۴ میلیون تومان، دنا پلاس توربو اتوماتیک (ارتقا) یک میلیارد و ۵۵ میلیون تومان، پژو پارس ۶۵۹ میلیون تومان، پژو پارس سفارشی ۷۰۶ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ موتور TU۳( ارتقا) با قیمت ۶۵۷ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ دنده‌ای هیدرولیک (ارتقا) ۷۵۵ میلیون تومان، پژو ۲۰۷ اتوماتیک (ارتقا) ۹۰۵ میلیون تومان، رانا پلاس (ارتقا) ۶۲۸ میلیون تومان، تارا دستی (ارتقا) ۷۹۹ میلیون تومان، تارا اتوماتیک V2 به قیمت ۹۶۱ میلیون تومان، هایما اس ۷ (S۷) با قیمت یک میلیارد و ۶۷۵ میلیون تومان، هایما ۷X با قیمت یک میلیارد و ۷۵۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در محصولات سایپا نیز ساینا S با قیمت ۴۴۱ میلیون تومان، ساینا S دوگانه‌سوز ۴۵۵ میلیون تومان، کوییک اتوماتیک ۵۲۴ میلیون تومان، کوییک S به قیمت ۴۳۲ میلیون تومان، سایپا ۱۵۱ با قیمت ۳۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، وانت زامیاد (رادیال) با قیمت ۸۵۷ میلیون تومان، پیکاپ کارون ۸۴۵ میلیون تومان و چانگان CS۳۵ تیپ ۲ با قیمت یک میلیارد و ۶۲۰ میلیون تومان مبادله می‌شود.

قیمت خودروهای مونتاژی

در بازار خودروهای مونتاژی قیمت سه محصول از بهمن‌موتور افزایش یافته است، وانت کارا تک‌کابین، دوکابین و وانت کاپرا نیز به‌ترتیب دو میلیون، سه میلیون و ۱۰ میلیون تومان رشد کردند.

کارا تک‌کابین با نرخ ۶۶۲ میلیون تومان، دوکابین ۸۷۸ میلیون تومان و کاپرا یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان در کانال‌های معاملاتی خرید و فروش می‌شود.

هونگچی H5، محصول مونتاژی بهمن‌موتور که با افت ۴۰ میلون تومانی رکورددار ریزش قیمت در میان خودروهای مونتاژی بوده که پنج میلیارد و ۸۰ میلیون تومان در بازار آزاد قیمت‌گذاری شده است.

لاماری ایما، خودرو پرقدرت مونتاژی نیز با قیمت دو میلیارد و ۸۰ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

بر این اساس X۲۲ پرو دستی با قیمت ۹۵۷ میلیون تومان، X۳۳ کراس (دستی) با قیمت یک میلیارد و ۷۰ میلیون تومان، آریزو ۵ اسپورت با قیمت یک میلیارد و ۴۱۷ میلیون تومان، تیگو ۷ پرو پرمیوم ۲ میلیارد و ۳۵ میلیون تومان، تیگو ۸ پرو (هیبرید) ۳ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان، فونیکس FX (۱.۶) با قیمت دو میلیارد و ۳۶۰ میلیون تومان، جک J۴ با قیمت ۸۲۷ میلیون تومان، جک S۳ با قیمت یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون تومان، کی‌ام‌سی T۸ با قیمت یک میلیارد و ۶۴۲ میلیون تومان، کی‌ام‌سی J۷ با قیمت یک میلیارد و ۸۱۶ میلیون تومان، رسپکت ۲ به قیمت یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، فیدلیتی (پنج‌نفره) یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان، دیگنیتی پرایم دو میلیارد و ۱۰ میلیون تومان و دیگنیتی پرستیژ با قیمت دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان خرید و فروش می‌شود.

کد خبر 748267

دیگر خبرها

  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است