Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@03:23:13 GMT

جاده سنگلاخ افزایش تیراژ خودرو

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۷۴۴۸۲

جاده سنگلاخ افزایش تیراژ خودرو

 گرچه وزیر صمت وعده تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو را مطرح کرده، اما آمار تولیدات خودرویی در ۶ماه ابتدایی امسال حاکی از مسیر سخت وزارت صمت و خودروسازان برای تحقق این امر است. این موضوع در حالی است که وزیر صمت تصریح کرده با تحقق چشم‌انداز ترسیم ‌شده برای تولید خودرو، دیگر قرعه‌کشی برای خودرو نخواهیم داشت و قیمت‌ها نیز کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمارهای منتشر شده وزارت صمت، از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه ۴۴۱ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو سواری تولید شده که میزان آن نسبت به همین بازه زمانی در سال ۹۹، رشد ۳.۴ درصدی داشته است و در واقع کمترین میزان افزایش تولید انواع خودروها در نیمه نخست امسال محسوب می‌شود. این میزان تولید در حالی است که خودروسازان مبلغ ۷۵ هزار میلیارد تومان به قطعه‌سازان بدهکار هستند و در چنین شرایطی، افزایش تولید نیز نیازمند پرداخت بدهی‌ها از سوی خودروسازان است. گرچه جدای از آن، این مسئله نیز مطرح است که خط تولید برخی خودروهای داخلی به دلیل نبود قطعات مورد نیاز متوقف مانده است.

ارجاع گزارش به مراجع قضایی در صورت کاهش عمدی تیراژ تولید
با توجه به همین شرایط، در صورت تداوم روند فعلی تولیدات از یک سو و از سوی دیگر باقی ماندن مسئله اصلی خودروسازها یعنی کمبود قطعات و نبود منابع مالی کافی، به نظر می‌رسد دستیابی به این وعده خودرویی چندان مطابق با واقعیت نباشد.
طرح موضوع افزایش تولید خودرو و درنتیجه حذف قرعه‌کشی آن، در حالی مطرح می‌شود که کارشناسان بر این باورند اگر برای جبران نقدینگی مورد نیاز صنعت خودرو تدبیری اندیشیده نشود، قطعاً افزایش تولید به زیان افزوده منجر خواهد شد و احتمالاً خودروسازها از تعهدات قانونی خود شانه خالی خواهند کرد. البته به گفته حجت‌الله فیروزی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، قرار است مجلس بر میزان تولیدات خودروسازها نظارت داشته باشد. فیروزی در اظهارنظری درباره این موضوع گفته است: «عدول خودروسازان از برنامه‌های ارائه‌ شده مبنی بر افزایش تیراژ تولید باید دلایل مشخص و قابل دفاعی داشته باشد. کمیته تحقیق و تفحص از خودروسازان این موضوع را بررسی می‌کند و در صورت تأیید کاهش عمدی تیراژ تولید توسط خودروسازان در ماه‌های ابتدایی سال جاری به ‌منظور ایجاد نوسان در بازار خودرو، این موضوع را در گزارش نهایی لحاظ خواهد کرد و به مراجع قضایی ارجاع می‌شود».

وزیر صمت تکلیف ثبت‌نامی‌های خودرو را مشخص کند
فربد زاوه، کارشناس خودرو در گفت‌وگو با قدس درباره میزان عملیاتی شدن وعده وزیر صمت مبنی بر افزایش تولید خودرو اظهار کرد: نکته اینجاست که قیمت خودرو در سال آینده شناور خواهد بود، بنابراین قرعه‌کشی دیگر معنایی نخواهد داشت؛ زیرا در غیر این صورت، خودروسازها چندین میلیون خودرو هم با قیمت دستوری تولید کنند، قطعاً خودرو کم می‌آید. در واقع، مشکل بر سر تعداد خودروهای تولیدی نیست بلکه مسئله تفاوت قیمت بی‌منطقی است که وجود دارد. اگر قیمت خودرو در هر کشوری که دارای تورم بالایی است به‌ صورت دستوری اجرا شود، طبیعتاً تقاضا بالا می‌رود.
زاوه ادامه داد: در واقع وعده وزیر صمت به معنای شناور شدن قیمت خودرو است، زیرا وقتی قیمت‌ها شناور شود صف‌های ثبت‌نامی از بین می‌رود. فروش یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو نیازمند تعیین تسهیلات فروش است، در حالی‌ که خودروسازها عملاً خودرویی برای فروش ندارند. از سوی دیگر این تصور که دوباره صف‌های طولانی برای خرید این میزان خودرو تولید شده ایجاد شود، نوعی خوش‌بینی است و عملاً فروش تولیدات را دشوار می‌کند. از سوی دیگر، وزیر صمت باید تکلیف افرادی که برای خرید خودرو نام‌نویسی کردند را مشخص کند که قرار است خودرو را با چه نرخی تحویل بگیرند. در واقع وضعیت خریدارانی که به امید قیمت پایین‌تر در قرعه‌کشی‌ها نام‌نویسی کردند و یک سال انتظار کشیده‌اند همچنان مشخص نیست.

بعید است سال آینده وعده وزیر محقق شود
این کارشناس خودرو افزود: تحقق وعده وزیر بیشتر دارای ابعاد مالی است تا فنی، زیرا خودروسازی اکنون با این مسئله مواجه است که نقدینگی مورد نیاز را چگونه تأمین کند. تا زمانی که مسئله تحریم حل نشود، نیاز به نقدینگی برای کسب‌وکارهای کلان از جمله صنعت خودروسازی پابرجا خواهد بود. وقتی سرمایه مورد نیاز در دسترس نباشد ارزش کالای تمام ‌شده به‌ شدت بالا می‌رود، در چنین شرایطی طبیعتاً واحدهای خودروسازی نمی‌توانند با ظرفیت کامل کار کنند چون منابع مالی ندارند.
وی معتقد است: متأسفانه حوزه خودرو دچار شعارزدگی است، چنان که رزم حسینی، وزیر پیشین نیز وعده داده بود در سال یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید کند اما این کار را انجام نداد. البته بقیه وزیران هم این‌ گونه وعده‌های بی‌سرانجام را مطرح کرده بودند. با این‌ حال به نظرم بعید است سال آینده بتوان میزان وعده داده ‌شده را تولید کرد، مگر اینکه در فضای بین‌المللی تغییراتی به وجود بیاید. تازه این در حالی است که اگر مسائل مرتفع شوند، دست‌کم یک سال زمان نیاز است نظام بانکی کشور به چرخه بانکی جهانی بازگردد تا بتوان از طریق آن حساب‌ها را بازگشایی و اعتبارات مدت‌دار دریافت کرد؛ بنابراین حتی در صورت گشایش‌های بین‌المللی، دست‌کم دو تا سه سال زمان نیاز است تا وعده وزیر عملیاتی شود.
زاوه گفت: از سوی دیگر باید در نظر داشت که اگر وعده وزیر صمت عملیاتی شده و قیمت‌ها دستوری باشد، آن موقع باید منتظر تورم فزاینده حدود ۸درصد ناشی از اجرای این تصمیم بود. در واقع این موضوع موجب می‌شود نه ‌تنها خودرو ارزان‌تر به دست مردم نرسد، بلکه قیمت سایر کالاهای اساسی نیز از تورم آن 
تأثیر بپذیرند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: تولید خودرو وزیر صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۷۴۴۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی

ابراهیم شجاعت پژوهشگر و کارشناس صنعت خودروسازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: اولین موضوع در رابطه با شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت این است که باید با معیار درستی حقیقت دانش‌بنیانی این شرکت‌ها سنجیده شود. طی چند سال گذشته این مورد که بسیاری از شرکت‌ها برای دریافت تسهیلات ادعای دانش‌بنیانی دارند، اما حقیقت آنها متفاوت است.

وی ادامه داد: این موضوع که آیا این شرکت حقیقتا دانش‌بنیان هست را از روی محصول و نتیجه کار آنها می‌توان فهمید و بهتر است از دسته بندی بر اساس فرآیند تولید صرف‌نظر کنیم. شایان ذکر است که در هر خودرو به طور متوسط بیش از دو هزار قطعه وجود دارد؛ در تولید بسیاری از این قطعات پیچیدگی‌های فنی وجود دارد که به دست دانش‌بنیان‌ها قابل حل است.

شجاعت در ادامه گفت: گستردگی فرصت کار برای دانش‌بنیان‌ها در صنعت قطعه سازی خودرو از روش‌های فنی تولید خود قطعه تا ساخت مواد اولیه و حتی ماشین‌آلات مورد نیاز برای تولید قطعه است. همچنین لازم به ذکر است که خودروسازان نیز با کمی همت مضاعف می‌توانند حلقه‌های تولید تجاری خود را به دانش‌بنیان‌ها بیشتراز قبل متصل کنند تا شکاف‌های فناورانه تولید پوشش داده شود.

وی تصریح کرد: اتصال گپ‌های فناوری به شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به اینکه معمولا بودجه آنچنانی نیز نیاز ندارد و به نوعی پیش خرید قطعه است، سود مناسبی به همراه دارد و به راحتی ضرایب سود رشد خواهد کرد. به همین جهت خودروسازان می‌توانند این شکاف‌ها را پر کرده و از طریق علاوه بر کسب سود و حل مشکلات تیراژ تولید، ارزبری و مشکلات کیفیت تولید داخل را نیز رفع کنند.

رابطه دانش‌بنیان ها و تولید در چیست؟

این پژوهشگر صنعت خودرو اظهار کرد: شایان ذکر است که شرکت‌های دانش بنیان بهتر است که مستقیما وارد مبحث تولید نشوند چرا که ماهیت و ذات این شرکت‌ها فناور بودن است و پس از به ثمررساندن ابداعی باید به سمت تحقیق و توسعه نوآوری دیگری حرکت کنند. به همین جهت بهتر است که تولید به مجری دیگری سپرده شود. در سالیان اخیر یک شرکت خودروسازی داخلی دوبار اقدام به انجام این کار کرده است، اما به نظر می‌رسید که این همکاری دانش‌بنیان‌ها بیشتر به جهت نمایش بوده است.

تحولات سال جاری در صنعت خودرو

شجاعت تصریح کرد: به نظر می‌رسد که در فصل بهار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها اقدام کنند. همچنین با توجه به ارتباط مستقیم خودرو‌های مونتاژی و قیمت ارز به نظر می‌رسد که با توجه به عدم تغییر قیمت ارز نیمایی در این نوع خودرو شاهد تغییر قیمت چندانی نباشیم. همچنین به نظر می‌رسد که خودرو‌های چینی امسال سهم بیشتری از بازار خودرو را به خود اختصاص خواهند داد.

وی گفت: در بحث خودرو‌های وارداتی نیز به نظر می‌رسد که حجم واردات خودرو‌های برقی به رقم قابل توجه ۵۰ هزار دستگاه خواهد رسید که اکثرا در اختیار ناوگان تاکسیرانی قرار می‌گیرند. همچنین در خصوص واردات خودروی نو نیز وارداتی در حدود ۲۰ هزار دستگاه پیش بینی می‌شود. شایان ذکر است که در مبحث واردات خودرو‌های دسته دوم به نظر می‌رسد که در سال جاری شاهد تحولی نخواهیم بود و در صورت فشار صرفا به تدوین دستورالعمل‌های آن پرداخته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت 2 خودرو جدید کرمان موتور اعلام شد (عکس)
  • قول وزیر صمت برای تولید یک میلیون و ۷۰۰ هزار خودرو
  • هر کیلومتر آسفالت ۳.۵ میلیارد تومان هزینه دارد
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • ببینید | ادعای عجیب وزیر صمت درباره تولید خودرو در ایران
  • پیش‌بینی تازه درباره قیمت ارز، طلا، مسکن و خودرو
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید